banditskatoplofikacia.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(6903)
Глог
Видео

БЛОГ АРХИВ
«« юни 2018 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  


Лични файлове Фото Галерия

Глог 16:37
« Обратно
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
ИНТЕРВЮ ВЪВ ВЕСТНИК "СЕГА" ЗА БАНДИТСКАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ
„БЕЗ ТОПЛОМЕР НА ВХОДА НА ЖИЛИЩЕТО СМЕТКИТЕ ЗА ПАРНО СА НЕЗАКОННИ”

Твърди писателят-сатирик Емил Измирлиев, автор на книгата „Бандитската топлофикация”

Едно интервю на ГАЛЯ ГОРАНОВА във в."Сега"- 27 февруари 2013 г. - излезе силно съкратено!!. -ОРИГИНАЛЪТ Е ТУК!!!
- Преди да започнем нашия разговор, е важно да уточним за читателите, че Вие сте не просто човек, който се е отказал от услугите на "Топлофикация", а дори сте удостоверили нотариално, че в апартамента ви няма парна инсталация. Разкажете историята.
- В книгата си съм разкрил как става зарибяването. Когато се строи един блок, той се прави задължително топлофициран и всички живущи в него стават абонати на "Топлофикация". Нашият блок е от новия модел и тръбите за парното са в коридора с хоризонтални щрангове. Една тръба се отклонява към апартамента на всеки и това позволява, който не иска да има парно,да я отреже, както направих аз. Още преди построяването на блока инвеститорът, които е в комбина с "Топлофикация", ме заплашваше, че ако не ми се направи парна инсталация, целият блок няма да бъде приет и всички ще останат на улицата.
- Значи ви хващат в капана на "Топлофикация" още от първата крачка?
- Точно така. А аз не искам да ползвам парно по две причини. Първо - топлофикация не може да извършват тази услуга. Второ - намерил съм си друг начин за отопление – радиатори от третото хилядолетие с инфрачервени лъчи, които отопляват само човешкото тяло и са много икономични. В резултат – в момента температурата в жилището ми е 24 градуса, в коридора на блока, през който минават тръбите за парното е 7 градуса, а при съседа, който има парно, е 16 градуса и той по никакъв начин не може да покачи температурата без допълнително отопление. Ако включи оаче допълнителна печка, рискува да му се увеличи, не само сметка за тока, но и тази за парното, тъй като покачването на температурата увеличава и върху показанията на уредаите за дялово разпределение.
- Как започна вашата сага с "Топлофикация"?
- В един прекрасен ден на вратата ми звънна домоуправителят и каза, че трябва да подпиша декларация, че се отказвам от услугите на "Топлофикация". Обясних му, че не мога да се откажа от нещо, което никога не съм ползвал. Написах една хумористична декларация до "Топлофикация", в която им обясних, че нямам парно, нямам инсталация и не искам да ползвам техните мечешки услуги и ги предупредих страховито, че ако продължават да ми досаждат, ми дължат обезщетение от 1 млн. евро. Домоуправителят занесъл тази декларация в "Топлофикация". Там, разбира се, озверели, като я прочели, и отказали да я приемат. В крайна сметка спряха парното на всичките 39 апартамента като им обясниха, че причината съм аз. Съседите правиха простести пред вратат на апартамента ми, гасиха ми тока, а детето ми тогава беше на 4 години. Казах им: "Момчета, ако наистина от мен зависи да имате парно,при тези ваши репресии, никога няма да имате парно, и ги посъветвах да протестират пред кабината на Вальо Топлото". Накрая попълних декларация, че не желая да ми се открива партида, но някой, пак явно не я е харесал и ме е подписал, че искам точно обратното – да ползвам услугите на "Топлофикация". Така започна нашата любовна история с Госпожа парно, която роди книгата ми "Бандитската топлофикация". Импулсът дойде от следващия шеф на "Топлофикация" Петко Милевски(когото нарекох Студеното), който обяви, че ще спира парното на тези, които не плащат. Стана ми драго..и после се появи първата част от сагата ми в писателския вестник „Словото днес”. Тя беше предадена при засилени мерки за сигурност на тогавашия кмет на столицата Бойко Борисов, но, така и не разбра дали я е прочел...
- Защо започнахте това нестандартно разследване срещу топлофикация?
- Навремето живеех на квартира, радиаторите ни бяха запечатани. Така беше по стария закон – ако си запечаташ радиаторите, не плащаш нищо. Обаче онези от "Топлофикация" се усетиха, че нещо взеха да им намаляват доходите... Тогава явно са хванали онези дребни хорица,погрешно наречени депутати, които промениха закона така, че със задна дата(супер незаконно!) всички стават абонати на "Топлофикация", само защото в блока им има тръби. Не за първи път в България бе приет един антиконституционен закон. В Закона за енергетиката е записано нещо, което го няма никъде по света - дори и да си откачите тръбите и да нямате никаква връзка с "Топлофикация", вие продължавате да бъдете нейни абонати, защото в блока ви има тръби. Т.е. българският гражданин, чрез един закон, е принуден да плаща данък на "Топлофикация", каквото се явява таксата „сградна инсталация, за това, че в неговия блок има тръби. Нищо, че всички тези загуби трябва да са за сметка на Госпожа Парно - нейните клакьори – бандитски тетоплинни счетоводители -пеят една и съща цинична песен – всичката топлина, която влиза в един блок, трябвло да се плаща... Получава се комична ситуация- хора без парно да плащат за тези, които имат парно, защото им ползвали топлината...
- В какво се състои бандитизмът на "Топлофикация"?
- Създадена е стройна система за ограбване на българските граждани със закон. Закон писан специално за монополиста, не за българските граждани, които имат право да бъдат само роби на топлофикация.... Основното противоречие е, че абонатите са лишени от конституционното си право да избират как да се отопляват. "Топлофикация" реално не притежава нито една молба от нейните 420 000 абоната (само в София), в която да пише, че те са съгласни да бъдат отоплявани при сегашните условия. Най-големият бандитизъм се състои в това, че "Топлофикация" извършва услуга БЕЗ ЗАКОНЕН ТЪРГОВСКИ УРЕД за продажба на енергия- ТОПЛОМЕР НА ВХОДА НА ЖИЛИЩЕТО НА АБОНАТА. В закона за енерегетиката ясное записано, че "Топлофикация" ПРОДАВА енергия, а не я ПОДАВА и тя може да се измерва само с този топломер, а не този в абонатната станция. Той позволява да се отчете каква енергия реално се ползва от абоната и за отопление, и за топлата вода. След като няма този законен търговски уред "Топлофикация" не може да извършва тази услуга, следователно не може да издава фактури, на които пише колко енергия е употребена. Престъпната дейност на „Топлофикация” продължава реално с издаването на фактури с невярно съдържание, писани на коляно, защото по прогнозни данни не могат да се правят подобни финансови документи. То е като да отидеш в магазина и да ти кажат: "По прогнозни сметки вие ще изядете 100 хляба и ние сега ще ви вземем парите за тях, а после, като изядете два, ще ви върнем останалите пари.".Фактически това е незаконно кредитиране на фирмата от гражданите, а „Топлофикация” нагло начаслява и лихви въху тези незаконни суми -годишно около 50 млн. лв – отново незаконна банкова дейност!Комичното е, че в края на отоплителния сезон бандитските топлинни счетоводители правят изравнителни сметки – отново съвършенно незаконни, защото са съставени по показанията на уредите за дялово разпределение, монтирани на радиаторите.А дори и детето-чудо на кабинета министър Добрев призна тия дни, че те не са уреди за търговско отчитане, но, странно, не последваха никакви санкции, нито пък беше отнет лицензът на "Топлофикация", както би следвало. Сега в обществото усилено се заговори, че тези незаконни уреди трябвало да се отчитат по-често, дари дистанционно. Колкото и пъти да ги отчитат, те няма да покажат нищо вярно... защото – няма да се уморя да повтарям, това, което всички премълчават – единственият ЗАКОНЕН търговски уред е ТОПЛОМЕРна входа на жилището на абоната! Докато той не се постави, трябва да се отнеме лицензът на „Топлофикация”!
- Измамиха ли ни с уредите за дялово разпределение, които ни задължиха да накичим по радиаторите и кой носи вината за това?
- През 2001 г. тези уреди бяха подарени на топлофикациите, а след това те заедно с фирмите за топлинно счетоводство ги продадоха на хората и спечелиха от това само някакви си стотина милиона лева. Сега върви една кампания тези уреди да се подменяти да се приберат още толкова, въпреки четака подмяна липсва в десетгодишните договори на блоковете! А резултатът ще си остане все така плачевен – надписани сметки, фактури с невярно съдържание, ограбени над 3 000 000 души в страната...
- Кой печели от тази далавера и кой я покровителства?
- Интересно, че стане ли дума за "Топлофикация", всички млъкват. Имам силното подозрение, че над тази фирма има сериозен политически чадър от всички политически сили, които мълчат като риби за далаверите на топлофикация. Питам се как може да има книга като „Бандитската топлофикация” и за 27 месеца, от както е излязла, нито един политик да не обели дума, че тя съществува, а това я прави най-актуалната книга, все едно, че днес е излязла.Ето един още един скандален пример как се решава проблема с незаконната „сградна инсталация”. Предишният омбудсман Гиньо Ганев ДВА пъти сезира Конституционния съд за това, че тя е незаконната. В мотивите на протеста му единствено Съюзът на юристите в България дава становище, че не може да се плаща услуга, която не е поръчвана и не се ползва. Но КС не се съобрази САМО с това мнение и постанови, че таксата е законна и дори обвинява в решението си хората, които нямат парно, че пречели на тези, които имат... Надявам се новият състав на Конституционния съд да се самосезира и да ревизира това антиконституционно решение на Конституционен съд на страна-членка на ЕС. Още повече, че, според Еврпейската директива 32/2006 таксата е незаконна, а трябва да се плаща само РЕАЛНО изразходваната енергия... Иначе парадокси от вида в един блок 50 апартамента да плащат на 26 абоната удоволствието да имат парно...
Тази аномалия трябва да се премахне, писах в отвореното си писмо до президента Плевнелиев, което му пратих на 6 февруари т.г. В него правя конкретни предложения какво трябва да се промени в услугата парно в интерес на хората, а не на бандитската топлофикация. Главното е - всеки еда има право да избира дали да бъде абонат, а не това да прават половината негови съседи. Второ - да се премахне таксата за „сградна инсталация” по-причини, изброени по-горе. Дори в новия Закон за енергийната ефективност е записано, че трябва да има топломери на входа на жилището. А какво прави в момента от "Топлофикация"? Отчитат по един топломер на входа на блока ПОДАДЕНАТА, а не ПРОДАДЕНАТА енергия Сериозни са кражбите на Госпожа Парно с мечешката услуга „топла вода”, защото в абонатнит естанции на блоковете ЛИПСВА втори топломир, който да измерва енергията за загряване на водата. Как тогава тя се разпределя между абонатите. Отново се пише на коляно, че водата се загрява с толкова много киловатчаси, че, ако те наистина се изпозват, водата ще се изпари, а тя пристига студена, студена, а сметката за нея – солена, солена...
И още едно сериозно престъпление на „Топлофикация” – на вниманието на министър Дянков – чрез тези фактури сневярно съдържание за парно бандитската фирма източва сериозно ДЪРЖАВНИЯ бюджет със сметките за болници, детски градини, държавни учреждения,с енергийни помощи за социално слабите, които директно се превеждат на монополиста. Един скандален пример за отопление НДК плаща 200 000 лв. месечно и още 8 000 лв. за топла вода... Уж министър Дянков се стреми към бюджетни икономии, а под носа му топлофикациите крадат като за световно...
- Откъде идват високите сметки за ток и вода според Вас??
- Проблемът със сметките за тока е следният: държавата произвежда ток на цена 4.8 ст. за киловатчас, продава го на ЕРП за 7.5 ст. , а те ни го продават без капка срам за 17,2 ст, т.е. с 10 ст. по-скъпо. Защо правителството позволява тази аномалия? Същото е и със "Софийска вода", която купува от държавата един кубик за 5 ст., а ни го продава за 1.71 лв, цена , утвърдена от паразитната структура, наречена ДКЕВР. Има ли по-голям грабеж от този! Народът го е казал - не е луд този, който иска тази цена, а който му я позволява.
- Ами така уж е по договор.
- Да, защото ДКЕВР им утвърждава големи разходи, за да се оправдае повишаването на цената на тока. Второ - не може ЕРП сами да си проверяват електромеритеси, които ползват. Все едно този, дето продава домати на пазара и сам да си проверявам кантара. Ами естествено, че съществува възможност да направи така, че да мери много повече, ако никой не го контролира!

- Да се върнем към парното – когато нещата стигнат до съд, какво става?
- И тук има още един голям скандал - фактурите с невярно съдържание на "Топлофикация" съдържание се приемат за доказателства в съда. Не реагира на тази фалшива фактура нито НАП, нито общината, а кметът Фандъкова ги плаши с глоби за невярно отчитане - бълха ще ги ухапе топлофикация и топлинните счетоводители, които вече са натрупали милиони. От екрана на една телевизия попитах в прав текст министър Дянков как е възможно да не фалира фирма като „Топлофикация” с 500 млн. лв. Задължения, а вместо дова тя плаща 24 млн. лв. заплати на служители и 100 000 лв. заплати тримата си шефове. Призовах го да се отнеме лиценза на "Топлофикация" заради липсата на търговски уред – топломер на входа на жилищата. Досега не ми е отговорил, вероятно защото не го питам за пенсиите на гърците... Подарих книгата си "Бандитската топлофикация" и на новия главен прокурор - Сотир Цацаров в деня на встъпването му в длъжност с предложение да се самосезира за далаверите на този октопод. Подарил съм я и на премиера Борисов като се надявам това да е втората книга, която ще прочете през живота си. Има я на вътрешният министър, депутати от различни партии, от които зависи да се промени законът. Защото е скандално в момента и законът, и съдът да работят за монополистите и делата за незаконнитесметки да се водят тайно от потребителя. Съдебната система не трябва да образува дела срещу длъжници за парно, след като няма топломер навхода на жилищата..., а тя го прави!
- Може ли един обикновен български писател, както вие се определяте иронично, да се пребори за правата на хората и да промени нещата?
- Иронията ми е преднамерена- един обикновен български писател и един български президент могат да седнат и да направят нещо за нацията по тази праблем – така написах в писмото си до Плевнелиев. Дотогава можем да даваме добри примери от живота на топлофикация, като този на шефа на парното в Сливен, родния град на депутата от ГЕРБ Диан червенкондев, който прави бутафорни опити да промени закона за енергетиката в полза на абонатите на парно. Да се поучи отсъгражданина си, който реши да не събира незаконната такса „сградна инсталация” и спечили отново 70 на сто от абонатите.Ако и на другите места се махне този незаконен данък незаконнит сметки ще намалеят межда 40 и 60 на сто. Когато се сложат и топломерите на входа на жилищата, сметките ще паднат още няколко пъти...
- Каква е ролята на монополите за обедняванетао на хората?
- В момента ние нямаме диктатура на пролетариата, нито диктатура на Бойко Борисов, а диктатура на бедността. Чрез надписани сметки за ток, парно, вода и други услуги се ограбват обиквените хора и най-вече пенсионерите, чиято пенсия изтича като вода в пасък в касите на монополистите. При тези благоприятни условия за грабеж хората са превърнати в роби. Диктатурата на бедността е най-страшната от всички. Тя кара българските граждани да се чувстват ужасно в собствената си страна.
Правителството има един полезен ход – да ОТНЕМЕ ЛИЦЕНЗА на топлофикациите и на фирмите за дялово разпределение, както това стана в Полша – там една зима хората се топлиха кой както може, а сега има частна фирма, която е направила тази изключително скъпа услуга желана от 80 на сто от старите абонати и най-важното – отоплява хората, а не ги ограбва като българските си „колеги”...

Емил Измирлиев е роден в Дупница. Член е на Съюза на българските писатели. Има 40-годишна кариера в медиите. Рабтил е във вестниците „Стършел”, „Пиринско дело”, „Разложки край” и „Демокрация”. Има над 15 000 публикации. Автор е на книгите „Птица ли е като птица” и „Бандитската топлофикация” и на сатиричната абсурдна пиеса „Мутрата топлофикация”, която е депозирана в Сатиричния театър при Калин Сърменов. Автор е и на двама синове и на една дъщеря, а това е и най-голямото му творческо постижение в живота, признава писателят.
14 Февруари 13, 16:37    Коментари (49)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

Коментари
49. Coreyliz
15.06.18
11:29
is it legal to buy viagra without a prescriptionpreco viagra levitra cialisbuy viagra ventricular a hrefleast expensive generic viagraviagra esperienze negativedoes medi-cal cover viagrapiada sobre viagraviagra works 24 hoursis generic viagra the sameviagra 50 mg filmtabletten rezeptfreiwas kostet viagra mit rezeptviva viagra video commercialhow do i get viagra from my doctor ukthuoc kich duc nu american viagraviagra wyglad opakowania
viagra online buy <a href="http://viagraky.com/#viagra-5mg">viagra without a doctor prescription</a>
where to buy viagra in store [url=http://viagraky.com/#discount-viagra]online viagra[/url]
where can u buy viagra http://viagraky.com/#buy-viagra
innemen viagrahow to get free samples of viagra without prescriptionwill out of date viagra workviagra buy viagraviagra informacion medicais viagra dangerous if you have high blood pressurefunny picture viagraalternative zu viagra und coviagra alami adalahcan i buy viagra over the counter in costa ricaprelox viagra
48. Coreyliz
15.06.18
11:17
buy real viagra online cheap <a href="http://viagraiy.com/#viagra-5-mg">viagra without a doctor prescription</a>
where can you buy viagra without a prescription [url=http://viagraiy.com/#buy-generic-viagra]viagra from canada[/url]
viagra from pharmacy http://viagraiy.com/#viagra-5-mg
47. Coreyliz
08.06.18
23:13
viagra free sample couponsviagra good morning songviagra and blurry visionviagra termin przydatnosciquem tem problema de pressao alta pode tomar viagrahow do i order viagra onlinewhat drug classification is viagra inviagra rezeptfrei vorkassestill hard after i cum viagracomo hacer una broma con viagrabuying viagra without a prescriptionusing less viagraviagra kaufen paypal zahlenviagra y desprendimiento de retinaside effects of taking viagra without edtake viagra after cialiswhat happens when you take an overdose of viagraviagra tabletten teilbartadalafil generic equivalent of viagra
is it illegal to buy viagra online <a href="http://viagravonline.com/#tadalafil-5mg">viagra canada</a>
viagra online canada [url=http://rldta.com/#viagra-uk]viagra pills[/url]
buy viagra pills online http://viabiovit.com/#viagra-5mg
viagra on aciddarf mein hausarzt viagra verschreibenviagra commercialwhen will viagra become genericseguridad social y viagraviagra missilesuper p force viagra dapoxetine reviewsj'ai utilise du viagraviagra generika in berlin kaufenviagra storyviagra affect sperm quality
46. Coreyliz
08.06.18
23:02
medicamentos similares a la viagrawatermelon viagra like effectsviagra kupimviagra shop in hyderabadis cialis just as good as viagradood door viagraprix viagra cialis levitramercola viagradimanakah membeli viagradoes viagra affect your heartviagra baseball commercialviagra and bisoprolol fumarateviagra eye sight problemsviagra per donne in farmaciacan you buy viagra on lineviagra stimulusel viagra me ayuda a durar masprice of viagra in india in 2010quel est leffet du viagraforced to take viagra stories
buy viagra online without prescription uk <a href="http://viabiovit.com/#viagra-levitra">viagra uk</a>
buy viagra online without prescription with overnight delivery [url=http://rldta.com/#viagra-uk]where to buy viagra[/url]
buy sildenafil viagra http://viagravipsale.com/#viagra-5-mg
comprar viagra guatemalavrouwen viagra bestellendifferences between viagra and cialis and levitrafin patente viagra espanaverschreibt mein hausarzt viagraarginine like viagracan viagra increase sex timeviagra drug risksel efecto del viagra en las mujeresviagra blumenviagra generico pericoliwalmart viagra pharmacy pricesviagra olympics rowingcheapest viagra substitutgeneric viagra with money orderbuy viagra safleychinese viagra pillsviagra precio mexico 2012
45. Coreyliz
08.06.18
22:51
price of pfizer viagra in indiaviagra catch phraseviagra tension arteriellewhere to buy viagra in playa del carmenachat viagra en ligne montrealcomprar viagra en espana contrareembolsolegal viagraviagra professional sublingualhow long do you take viagra before it workspharmacology viagra jokeviagra popitka n 5
buy viagra online with paypal <a href="http://viagraessale.com/#buy-generic-viagra">online viagra</a>
where can i buy real viagra online [url=http://viagravonline.com/#viagra-uk]viagra prices[/url]
viagra dosage http://viabiovit.com/#buy-viagra
hogy hat a viagrasustituir viagra por agua hirviendocan i buy viagra in beijing2 chainz viagra free mp3 downloadcomo se toman las pastillas viagrak tino viagraanti viagra daily mailcontra indicacoes ao viagraviagra i krvni tlakcialis jamfort med viagra
44. Coreyliz
08.06.18
22:40
viagra super dulox-force reviewviagra sexual pills for mencan you drink on viagraviagra internet apothekelosartan and viagradoes viagra work for healty menviagra lebanonuk viagra prescriptionpictures of different viagra pillsbig dicks on viagra tubeswhat happens when i take too much viagrabuy viagra manchester uksafe alternative to viagracolore pillola viagracontra indicacao viagra femininowhat to say to get a viagra prescriptioninstrucciones uso viagra
viagra pharmacy prices <a href="http://viagravonline.com/#viagra-levitra">online viagra</a>
where to buy viagra without prescription [url=http://viagrayosale.com/#viagra-20-mg]viagra on line[/url]
generic viagra http://viabiovit.com/#viagra-5mg
quando uscira il viagra genericoviagra verschreiben lassen forumwhat is the cost of viagra tabletviagra legal im internetexpirimental viagra use for breathing conditionsbuy female viagra onlinepurchasing viagra in baliviagra for male in indiaviagra natural espanais viagra dangerous yahooamyl nitrate and viagraremedio viagra para que serveviagra no presrciptionviagra dla kogotake viagra and cialiswhere in europe can you buy viagra over the counterviagra for brain abc news
43. Coreyliz
08.06.18
22:29
mercury drug viagrawanneer viagra gebruikencursor called viagraviagra e isordilover using viagrawhat can i use besides viagraviagra femenino contraindicacionesuso y consecuencias del viagraviagra price at walgreenssecretly give my fife viagrawhere the best place to buy generic viagraside effects for cialis and viagraviagra faz mal a hipertensosviagra no prescription online uk
rx viagra online <a href="http://viagravonline.com/#low-cost-viagra-20mg">viagra pills</a>
viagra pill [url=http://viabiovit.com/#viagra-tablets-australia]buy viagra online[/url]
buy viagra uk pharmacy http://viagraky.com/#viagra-uk
viagra z gipsubestalla viagra billigtviagra order onlinegeneric viagra reviewsviagra alternativo cruz verderemedio casero tipo viagrawhat is the shelf life of viagra tabletswhat enzyme is inhibited by viagraviagra from mexicotegenhanger van viagrai don need viagra i lebanesewo viagra online kaufenviagra effects on the bodyviagra euro clinicviagra for sale houston txnhs prescription of viagrale viagra est il dangereux pour le coeurwhy does chris take viagra skinsorder canadian viagra
42. Coreyliz
08.06.18
22:19
caverta or viagraliquid viagra dauquiri recipebuy viagra in uk shopswhat the best generic viagraside effects of sildenafil viagraviagra en farmacias de peruus pharmacy for viagrabuy generic viagra si brmisturar viagra com cervejaviagra patent expiration date uscan viagra last longer than 4 hoursyouth taking viagraviagra dubai forumlevitra viagra priceviagra y varicesque es mas potente viagra o cialisdonde comprar viagra generico segurowhy does insurance cover viagra
where can i order viagra online <a href="http://viagraessale.com/#low-cost-viagra-20mg">sildenafil 100mg</a>
viagra [url=http://viabiovit.com/#tadalafil-20-mg]viagra pills[/url]
pharmacy buy online http://viagraessale.com/#buy-generic-viagra
buy viagra online next day delivery ukis daily use of viagra safehow can i get an online prescription for viagrapub viagra canadaviagra online a basso costocanadian viagra legalbest generic viagra from indiacolour of viagra pills3 cheap generic substitute viagramoet viagra op receptviagra afecta a las mujeresblood in urine caused by viagrateen boys taking viagraother ways to use viagrawhats in a viagra shotdoes viagra increase the size of your erectionviagra canada next day deliverycomponente principal viagravoordelen en nadelen van viagra
41. Coreyliz
08.06.18
22:08
como tomarse una pastilla de viagracual es el mejor viagra masculinoviagra sin receta concepcioninvisible viagra pdfviagra ibuprofeneviagra thai massageviagra artnatural foods like viagrabest online pharmacy viagra reviewsimile al viagra ma senza ricettawat doet viagra bij vrouwenbuying viagra on lineviagra pricing costco
where can you buy viagra <a href="http://rldta.com/#buy-viagra">viagra 100mg</a>
buy viagra without prescription [url=http://viagrayosale.com/#viagra-20mg]viagra uk[/url]
buy viagra cheap online http://viagrayosale.com/#viagra-tablets-australia
puedo tomar viagra con 30 anoscomprare viagra senza ricetta farmaciafind search viagra edinburgh pages newsviagra aos 40 anoscomprar viagra en cremavantagem e desvantagem do viagracost of viagra tablets in indiahow to sample viagraviagra rezeptfrei aus spaniendiferencia viagra ripol
40. Coreyliz
08.06.18
21:57
where can i find viagra pillswhat's just as good as viagraviagra alternatives at walmartstatistics for viagra useviagra fuckseffet de viagraviagra 50 mg first timeverschil tussen viagra en levitra<a href="http://www.comprar-viagra-online.com" target="_blank">http://www.comprar-viagra-online.com</a>viagra and arthritisgeneric viagra experiencesviagra en puerto ricopropranolol et viagraviagra apologies campaignbuy cheapest viagra online
sildenafil and viagra <a href="http://viagravipsale.com/#viagra-tablets-australia">viagra tablets</a>
how to get viagra prescription [url=http://viagraky.com/#viagra-uk]viagra from canada[/url]
buy viagra 50mg http://viabiovit.com/#discount-viagra
would would happen if a girl took viagratomar viagra com 18 anosretail price comparison on viagraviagra coupons walmartviagra inccan i take viagra into mexicoviagra effetto dopoviagra effect in spacefilm om viagraadderall and viagra effectswhats better viagra or cialislevitra ou cialis ou viagraviagra spiegelgezondheidsplein viagraviagra herpesmista tilata viagraviagra beim gesunden menschenwhat pharmacies sell viagraque efectos produce la viagra en el hombrepastilla china similar al viagra
39. Coreyliz
08.06.18
21:46
generic viagra vippsviagra short termbeta blocker impotence viagraviagra piltiededokumentti naisten viagrasubaction showcomments viagra smile postedtake quarter viagradirectory online sales viagraviagra prozacgetting best results from viagramodo d'uso del viagraexiste um viagra femininowhat happens if you take a double dose of viagraviagra main office torontohow to get viagra on prescriptiondonde comprar viagra en arequipagetting high on viagrawie viel kostet eine viagra pille
order viagra no prescription <a href="http://viagraessale.com/#low-cost-viagra-20mg">viagra online</a>
buy generic viagra pills [url=http://viagravipsale.com/#low-cost-viagra-20mg]viagra generic[/url]
order cheap viagra online http://viagraessale.com/#generic-for-viagra
viagra diazepames peligrosa el viagrageneric viagra for sale cheapremedios caseros como viagraviagra-prix.com avispsychological effects of viagraviagra categoriawhere can i buy viagra forumviagra condom 2013viagra plm unamviagra superstoreviagra for 3 dollars a pillviagra jokes humourviagra preis spanienviagra samples from doctorwhat to do if you overdose on viagraviagra diaryinteracao medicamentosa viagra
38. Coreyliz
08.06.18
21:36
viagra kaufen apotheke schweizwendi friesen virtual viagrasumatriptan viagraprirodna viagra u ljekarnamaviagra free trial vouchereffet du viagra sur une femmeviagra gave me a headachewarning for viagrabuying viagra in mexico cityorder viagra 100 mg 20 tabletsweight lifting and viagraviagra ersatz ohne rezept kaufenviagra and plantsalternative medicine for viagra in indiaviagra and effects and healthy malesviagra originale prezzocombien de temps avant le rapport prendre le viagralife with viagra
can u buy viagra over the counter <a href="http://viagrayosale.com/#viagra-20mg">viagra on line</a>
buying generic viagra online [url=http://viagravonline.com/#viagra-20-mg]generic viagra online[/url]
can you actually buy viagra online http://rldta.com/#tadalafil-20-mg
alternative of viagra in indiawhen cialis and viagra dont workbestalla viagra billigtdopo quanto fa effetto il viagraviagra price strategyviagra and anxietyviagra kopen spanjeque cuesta el viagraviagra prostate enlargementva viagraviagra gag gifts
37. Coreyliz
08.06.18
21:25
can i take viagra if i have hypertensionqual o perigo do viagraviagra precio farmaciaviagra catholic teachingviagra generico bonificoviagra generika in deutscher apothekedopo quanto tempo effetto viagraviagra hatsdo you stay hard after ejaculating on viagraviagra bangkokdifference entre levitra et viagrahow to prepare viagra at homeviagra online brisbaneviagra jet contraindicaciones
buy generic viagra online without prescription <a href="http://viagrayosale.com/#viagra-5mg">viagra without a doctor prescription</a>
buy viagra uk no prescription [url=http://viagrayosale.com/#viagra-tablets-australia]viagra without a doctor prescription[/url]
buy generic viagra with paypal http://viabiovit.com/#viagra-5-mg
buy viagra bristol ukviagra crea assuefazionedepois de quanto tempo o viagra faz efeitoherbal viagra in storesinsurance must cover viagracatholic hospital insurance viagraviagra kumpelviagra pharmacy viagravega h viagra cremeviagra verses cialasanswer viagra questions
36. Coreyliz
08.06.18
21:14
texas flomax interaction viagrais viagra made from watermelonget your doctor prescribe viagraviagra rakibiviagra and cataracksviagra cost nzviagra super active 100mgwhere to buy viagra without a prescriptiongeneric viagra buy sildenafil citratefinns viagra for kvinnorprincipios activos de la viagracost of desi viagraitaly viagra strikebullen viagrafart molecule could be next viagraviagra kupit v lekarniviagra villa alemana
buy discount viagra online <a href="http://viagrayosale.com/#generic-for-viagra">cheap viagra</a>
buying viagra uk [url=http://rldta.com/#tadalafil-5mg]buy viagra[/url]
buy generic viagra online safely http://viagraky.com/#viagra-5-mg
where to buy viagra online reviewviagra causa dependenciaaustralian viagra commercialtotal sales of viagrahow to cure viagra side effectsviagra horror storiesviagra 100 mg precio farmaciasviagra time of maximum effectelenco viagra naturaleviagra quantas miligramasalternatief viagra drogist
35. Coreyliz
08.06.18
21:03
make natural viagra homeviagra and eyesightviagra temucoviagra schnelle lieferungviagra de spraywhere to buy viagra fromcan i smoke on viagrais it ok to cut viagra pills in halfmake powerful viagra homehow to order viagra online in indiaviagra aerobic exercisefemale viagra ebayviagra gardenalsou jovem posso tomar viagra
online prescription for viagra <a href="http://viagraessale.com/#viagra-uk">viagra without prescription</a>
buy generic viagra online safely [url=http://viagraky.com/#viagra-5mg]viagra from canada[/url]
buy viagra online cheap uk http://viagravonline.com/#viagra-tablets-australia
cautions for viagracatuaba viagrawo kann ich viagra bestellenhow to get viagra from your drviagra makes my nose stuffycomo comprar viagra em brasiliaviagra private prescription priceherbal viagra alternative reviewssotalol and viagrakamagra 100mg generic viagra for saleviagra use without erectile dysfunctiontesco viagra online ukinformatii despre viagrawhere to get viagra ukno2 e viagraviagra bangladesh priceberapa dosis viagrajust took viagracomparison viagra vs cialis
34. Coreyliz
08.06.18
20:52
cheapest viagra online usahay algo mejor que la viagrasale viagra ukviagra on line contrassegnodoes viagra increase libidowhere to find viagra in walmartedinburgh uk viagra find sites searchdifference between generic viagra and pfizer viagrahealth risk from viagraprescription viagra jeunes
buy online viagra uk <a href="http://viagravipsale.com/#buy-generic-viagra">viagra 100mg</a>
where to order viagra [url=http://viabiovit.com/#viagra-tablets-australia]viagra pills[/url]
how buy viagra online http://viabiovit.com/#low-cost-viagra-20mg
viagra during chemopfizer viagra 100mg cenachina fake viagradenis leary viagraviagra dosage formviagra funny generic namesbuy viagra uk storescialis plus fort que le viagradoes viagra help peyronie's diseaseviagra via ziekenfondsviagra quick prescriptiondifferent forms of viagrahow long does viagra take to get out of your systempatent viagra 1994viagra for multiple sclerosis
33. Coreyliz
08.06.18
20:40
qual o melhor viagra cialishow long does viagra take to workviagra wysylka za granicepourquoi utiliser viagrahow to get viagra in thailandviagra tonytigerazes buena la viagra genericodonde puedo comprar una viagraviagra tengo 20 anoseffect viagra op gezonde man<a href="http://www.prix-viagra.com" target="_blank">http://www.prix-viagra.com</a>buying viagra in usachi dinh cua thuoc viagrafungerar viagra pa kvinnortibetan viagrala granada es como el viagraviagra trial
online viagra without prescription <a href="http://viagrayosale.com/#tadalafil-5mg">where to buy viagra</a>
rx online [url=http://rldta.com/#buy-viagra-online]where to buy viagra[/url]
buying viagra online safe http://viagravonline.com/#buy-generic-viagra
viagra time to start workingwhere can i buy viagra in penangcan i sell my viagrapickled watermelon rind viagraviagra to buy cheapbuy viagra in vegascan i take viagra if i dont have erectile dysfunctionventa de viagra inkafarmaviagra kaufen amazonkann man in apotheke viagra kaufenwhy not viagra and nitratesalternativen fuer viagra bei impotenz yohimbeviagra is bad for healthviagra time to effectdo you have to be 18 to buy viagraviagra price hikemesmo efeito do viagrakann man viagra im internet bestellen
32. Coreyliz
08.06.18
20:29
can a 22 year old get viagraviagra coral calcium adipex bettingphoto of viagra head office torontoanderer name fur viagraviagra ohne rezept in 24hwhat if i use viagra and i dont need itviagra lutonviagra misuse in libyacuanto vale viagra en farmaciasgenic viagra from indiareview online viagraviagra 50 mg indicacionespilule comme viagragetting viagra in costa rica
buy generic viagra no prescription <a href="http://viagraky.com/#buy-viagra">viagra without prescription</a>
viagra uk online [url=http://viagraky.com/#viagra-5mg]viagra on line[/url]
how to get viagra prescription online http://rldta.com/#viagra-from-canada
farma-total viagrasubstitutes for viagraviagra de ke esta echano prescription viagra onlinegeneric viagra cialis onlineviagra no prescription online cheapviagra packungenviagra kob i danmarkbuy viagra with prescriptiontaking viagra with lithiumusing viagra if you dont need iteffects of taking viagra when not neededtrouver du viagra en pharmaciecontroindicazioni viagra naturaletop gear bolivia special viagraandaluz y viagra carlos herreraviagra hautausschlagcan a 23 year old use viagrainstant natural viagrawhat is the ideal dosage for viagra
31. Tyronebaiff
08.06.18
20:19
cialis kaufen wo
online prescriptions cialis <a href="http://cialisky.com/#cialis-20-mg">cialis 20 mg</a>
cialis generico in farmacia [url=http://cialisda.com/#cialis-5-mg]cialis 20 mg[/url]
how does cialis work http://cialisvu.com/#cialis-20mg
30. Tyronebaiff
08.06.18
20:08
cialis generique 5 mg
brand cialis nl <a href="http://cialisky.com/ ">cialis online</a>
price cialis wal mart pharmacy [url=http://cialisda.com/#generic-cialis]cialis tablets[/url]
non 5 mg cialis generici http://cialisvu.com/#buy-generic-cialis
29. Tyronebaiff
08.06.18
19:58
tadalafilo
tesco price cialis <a href="http://cialisky.com/ ">cialis 5mg</a>
deutschland cialis online [url=http://cialisda.com/#cialis-super-active]online cialis[/url]
prix de cialis http://cialisvu.com/#buy-cialis
28. Tyronebaiff
08.06.18
19:48
get cheap cialis
bulk cialis <a href="http://cialisky.com/#cialis-canada">cialis online</a>
generic for cialis [url=http://cialisda.com/#cialis-20mg]buy cialis online[/url]
american pharmacy cialis http://cialisvu.com/#cialis-super-active
27. Tyronebaiff
08.06.18
19:37
cialis super kamagra
cialis kamagra levitra <a href="http://cialisb.com/ ">cialis generico online</a>
preis cialis 20mg schweiz [url=http://babecolate.com/#buy-generic-cialis]cialis 20 mg[/url]
order generic cialis online http://eddrugsgeneric.com/#generic-cialis
26. Tyronebaiff
08.06.18
19:26
buy cialis online
cialis 100 mg 30 tablet <a href="http://cialisb.com/#generic-cialis">cialis prices</a>
side effects of cialis [url=http://babecolate.com/#generic-for-cialis]cialis tablets australia[/url]
legalidad de comprar cialis http://eddrugsgeneric.com/#generic-for-cialis
25. Tyronebaiff
08.06.18
19:15
cialis sale online
buy generic cialis <a href="http://cialisky.com/#cialis-20mg">cialis pills</a>
cuanto cuesta cialis yaho [url=http://cialisda.com/#cialis-without-a-doctors-prescription]cialis canada[/url]
cialis pills boards http://cialisvu.com/#buy-generic-cialis
24. Tyronebaiff
08.06.18
19:05
cialis 20mg prix en pharmacie
prix de cialis <a href="http://cialisb.com/ ">tadalafil 20mg</a>
cialis prezzo di mercato [url=http://babecolate.com/#cialis-5-mg]cialis generico online[/url]
cipla cialis online http://eddrugsgeneric.com/#buy-cialis
23. Tyronebaiff
08.06.18
18:54
we choice cialis uk
cialis soft tabs for sale <a href="http://cialisb.com/ ">online cialis</a>
non 5 mg cialis generici [url=http://babecolate.com/#tadalafil]cialis 20 mg best price[/url]
cialis generique http://eddrugsgeneric.com/#cialis-5mg
22. Tyronebaiff
08.06.18
18:44
wow cialis 20
buying cialis on internet <a href="http://cialisb.com/ ">tadalafil 20mg</a>
acquistare cialis internet [url=http://babecolate.com/#cialis-without-a-doctors-prescription]cialis 5 mg[/url]
costo in farmacia cialis http://eddrugsgeneric.com/#buy-cialis-super-active
21. Tyronebaiff
08.06.18
18:33
buy cheap cialis in uk
ou acheter du cialis pas cher <a href="http://cialisb.com/#cialis-generic">cialis 20mg prix en pharmacie</a>
buy generic cialis [url=http://babecolate.com/#buy-cialis-super-active]cialis 5mg[/url]
chinese cialis 50 mg http://eddrugsgeneric.com/#cialis-5-mg
20. Tyronebaiff
08.06.18
18:23
trusted tabled cialis softabs
cialis cost <a href="http://cialisonl.com/ ">tadalafil 20mg</a>
cialis canadian drugs [url=http://cialisees.com/#buy-generic-cialis]tadalafil tablets[/url]
cialis 20mg prix en pharmacie http://cialisiv.com/#cialis-20mg
19. Tyronebaiff
08.06.18
18:13
cialis pills boards
cialis generico en mexico <a href="http://cialisonl.com/ ">cialis tablets australia</a>
cialis 5 effetti collaterali [url=http://cialisees.com/#cialis-20mg]cialis online[/url]
cialis uk next day http://cialisiv.com/#cialis-generic
18. Tyronebaiff
08.06.18
18:02
wow cialis tadalafil 100mg
buying cialis in colombia <a href="http://cialisky.com/ ">cialis 5mg</a>
price cialis wal mart pharmacy [url=http://cialisda.com/#cialis-without-a-doctors-prescription]cialis lowest price[/url]
tadalafilo http://cialisvu.com/#cialis-canada
17. Tyronebaiff
08.06.18
17:51
precios de cialis generico
chinese cialis 50 mg <a href="http://cialisky.com/#cialis-without-a-doctors-prescription">tadalafil tablets</a>
cialis with 2 days delivery [url=http://cialisda.com/#generic-for-cialis]generic for cialis[/url]
cost of cialis cvs http://cialisvu.com/#cialis-5mg
16. Tyronebaiff
08.06.18
17:40
cialis online deutschland
cialis pills boards <a href="http://cialisky.com/#cialis-super-active">cialis prices</a>
comprar cialis navarr [url=http://cialisda.com/#cialis-super-active]cialis from canada[/url]
cialis generico online http://cialisvu.com/#cialis-5mg
15. Tyronebaiff
08.06.18
17:30
cialis dosage amounts
cialis savings card <a href="http://cialisonl.com/#tadalafil">cialis tablets australia</a>
cialis tablets [url=http://cialisees.com/#buy-generic-cialis]buy cialis[/url]
cialis para que sirve http://cialisiv.com/#cialis-canada
14. Tyronebaiff
08.06.18
17:07
prescription doctor cialis
cialis online holland <a href="http://cialisonl.com/ ">tadalafil 20 mg</a>
tadalafil tablets [url=http://cialisonl.com/#cialis-5-mg]tadalafil 5mg[/url]
cialis for sale http://cialisonl.com/#buy-cialis
13. Coreyliz
08.06.18
16:22
viagra per internet kaufenviagra is a miracleviagra fur die frau bild.depapagaj viagra vicccuanto cuesta las pastillas viagracost of viagra nzviagra ve antidepresanviagra propecia propecia xenical xenical celebrexviagra sin receta farmaciasfirst time for viagramiglior sito dove comprare viagragmp ciclico viagrawhat age is it ok to take viagrahow long will viagra work
best site to buy viagra <a href="http://viabiovit.com/#viagra-from-canada">viagra uk</a>
rx viagra online [url=http://viabiovit.com/#viagra-generic]cheap viagra[/url]
buy viagra professional http://viabiovit.com/#viagra-levitra
puedo tomar viagra con 17 anosviagra carvedilol interactionyoutube carlos herrera viagranatural foods that act like viagraviagra for sale onlinebuy viagra fastforum viagra ukhandel mit viagra strafbarcome comprare del viagraviagra did not helpviagra tablets names in indiabest online viagra uktengo 26 anos puedo tomar viagrahome remedies viagrafreund braucht viagraque consecuencias produce el viagracomprare viagra pagamento contrassegnocallao pharmacy generic viagraviagra kuwait pharmacycomo comprar viagra ou generico
12. Jobinhomex
18.10.17
12:31
Научу стабильно зарабатывать 10-20 тысяч рублей ежемесячно дополнительного дохода. Прошу не беспокоить искателям халявы. Пишите на почту: jobweek3380@mail.ru
11. olistar1991
06.09.17
00:08
Часто бываю одна. Хочу найти любовника для приятного времяпровождения. Хочу мужчину который может больше одгого раза подряд. Пишите на почту: olistar1991@mail.ru постараюсь ответить всем.
10. aJk3UNdpx
24.09.13
21:39
Arciltes like this make life so much simpler. http://kjukico.com [url=http://daufrvlhpm.com]daufrvlhpm[/url] [link=http://ksqpesodjk.com]ksqpesodjk[/link]
9. zgoVoarJL6lT
22.09.13
01:29
You have shed a ray of sunishne into the forum. Thanks! http://bvocwkoypqm.com [url=http://aoecbdni.com]aoecbdni[/url] [link=http://fmypeqgakc.com]fmypeqgakc[/link]
8. FLfEkxlmGaT
21.09.13
04:36
I'm not easily imepssred but you've done it with that posting. http://gqykclevakc.com [url=http://krdvjbdzec.com]krdvjbdzec[/url] [link=http://ugjmubbolad.com]ugjmubbolad[/link]
7. Aqs481DRD
20.09.13
19:58
Hot damn, lokinog pretty useful buddy.
6. epk12dZyuo
20.09.13
07:00
I'm not easily <a href="http://whycucc.com">imspesred.</a> . . but that's impressing me! :)
5. gfQrqILOl
20.09.13
01:57
Your article was <a href="http://nikwkk.com">execnlelt</a> and erudite.
4. k2YISTkY
19.09.13
17:28
I thank you humbly for shniarg your wisdom JJWY
3. ULcijpbdhd6
19.09.13
12:29
These topics are so coinfsnug but this helped me get the job done. http://ycizneideb.com [url=http://glriqnyg.com]glriqnyg[/url] [link=http://awlieuips.com]awlieuips[/link]
2. aPEEUqojy
17.09.13
15:01
<a href="http://qrdasxqali.com">Artciles</a> like this are an example of quick, helpful answers.
1. lNIjJml1u
16.09.13
19:44
Wow! Great to find a post knkcoing my socks off!
Добави коментaр 
От:
Коментар:
Въведете кода от картинката в ляво

 
0.1713