banditskatoplofikacia.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(6903)
Глог
Видео

БЛОГ АРХИВ
«« септември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Лични файлове Фото Галерия

Глог 15:29
« Обратно
Вземи в gLOG
ГЕНОЦИДЪТ НА МУТРАТА ТОПЛОФИКАЦИЯ - ИНТЕРВЮ ЗА ВЕСТНИК "НАД 55" НА ПАСАТЕЛЯ ЕМИЛ ИЗМИРЛИЕВ
Геноцидът на “Топлофикация” – мутант на мутренска икономика
Разказът на един обикновен човек, 59- годишния сатирик Емил Измирлиев, за сагата, завършила с неговата морална и ефективна присъда над монополиста
Един журналист, човек с чувство за социална справедливост и лично достойнство, поведе лична битка с мутанта на мутренската икономика „Топлофикация“. Роденият през 1953 г. Емил Измирлиев повече от 10 години води борба с това парадоксално явление.

„С фалшив подпис на анонимен субект станах абонат на дружеството, без да има издадена партида на мое име и без тръби, които да минават през апартамента ми“, споделя той. Преживява куп неприятности, но успява да се отърве от октопода, наречен Топлофикация.

- Господин Измирлиев, издадохте своята книга за преживяната скандална сага с подзаглавие “Живот и престъпна дейност на октопода”. Към кого я адресирахте и какви са очакваните реакции след нейното публикуване?
- Написах тази книга, за да помогна на стотиците хиляди абонати, които пъшкат под игото на бандитската “Топлофикация”, да намерят изход от тази афера, направена напук на Конституцията, напук на нормите на Европейския съюз, в който България членува, с единствената цел да се ограбват близо два милиона българи в страната. Книгата е адресирана на вниманието на главния прокурор, президента, премиера, председателя на Народното събрание на Република България, които и да са те!
Аз твърдя, че

всеки може да се отърве от „робските договори“, при условие че съседите му са съгласни,

и призовавам хората да съдят дружеството, ако не искат да ползват услугите му.

- Каква е точно историята във вашата невероятна сага...?
- След 4 години и 5 месеца незаконно съжителство с моя милост, с фалшиви подписи за брак, столичната бандитска „Топлофикация” най-после разбра горчивата истина, че няма да я огреят моите интимни ласки и великодушно ми позволи да се разделя с нея. Така на практика станах първият българин, който се е развел с “Топлофикация” и опровергал печално известния факт – можеш да се разведеш с жена си, но с “Топлофикация” си до гроб!

Преди време

едни невзрачни хорица, именувани кой знае защо народни избраници,

приеха с лекота един антиконституционен закон, с който превърнаха незаконната „такса мощност” в „законната” „такса сградна инсталация”. Позволих си да направя нещо много нетрадиционно. Когато през 1999 г. започнаха да строят жилището ми, накарах строителната фирма да подпишем договор, че в апартамента ми няма да се изгражда парна инсталация с идеята, че няма да ползвам услугите на “Топлофикация” и няма да стана неин абонат. Постижението ми беше записано в нотариалния акт...

- След този ваш акт би трябвало да нямате отношение с този монополист?
- Да, ама – не! Като че ли всичко беше наред... И изведнъж започна нашата „любовна афера” с Госпожа Парно, която и роди моята книга. Написах декларация, че дори да ми плащат за парно, пак не искам да се докосвам до услугите на „Топлофикация“, защото съм намерил алтернативен метод за отопление на дома си. От фирмата обаче настояха да подпиша техен документ, в който се твърди, че служители на Топлото могат по всяко време да посещават жилището ми, че ако не ги пускам вътре, ще ми начисляват такса „Максимална мощност“, въпреки че в апартамента ни няма нито една тръба. Стигна се дотам, че спряха парното на целия блок. И обявиха, че аз съм виновен за това…

- Какви са вашите аргументи против съществуването на услугата, така предлагана от “Топлофикация”, и имат ли законова основа вашите искания?
- Първо, чл. 19, ал. 2 от Конституцията на Р България. Там е казано: Законът създава и гарантира на всички граждани и юридически лица еднакви правни условия за стопанска дейност, като предотвратява злоупотребата с монополизма, нелоялната конкуренция и защитава потребителя.

Второ - Директива 32 на ЕС от 2006 г. В нея, най-накратко, се казва, че се плаща само действително потребена енергия. И нещо много куриозно по този повод, което не е писано още в пресата – наши двама депутати – Димитър Стоянов и Слави Бинев, изпратиха писмо до Европейската комисия, в което описват моя случай, питат какво да се прави. И този бюрократ – комисарят по енергетиката Гьотингер, отговаря, че наша работа си е как си разпределяме енергията в България. Той не познава тази европейска директива...

Да, наша си е, но при положение че има законни търговски уреди

Първото престъпление на “Топлофикация” е, че не може да извършва тази услуга, защото подава някаква температура, но обикновено държи хората на хладно. Тези джаджи, които са монтирани на радиаторите, са незаконни, погрешно са наричани топломери. Законни уреди биха били тези, които се поставят на входа на жилището, както има електромер, водомер... Значи има такъв уред – топломер, който отчита с каква температура влиза топлата вода и с каква излиза, с каква температура влиза енергията в апартамента и реално колко се консумира.

“Топлофикация” издава фактури с невярно съдържание,

защото те се базират на прогнозни данни. Ето това тук е голяма смешка! Против съм и уредите за дистанционно отчитане. Те показват една цифра, която не е законна. Данните и сметките там се правят по прогнозни резултати. Това е все едно в магазина за хранителни стоки да си купуваме колбаси по прогнозни резултати, вместо по твърдо определени цени.

- Нерядко сте излизали в телевизионния ефир, разговаряте с еврокомисаря Кунева, с политици, министри – имахте ли адекватни отговори по този въпрос?
- Не! Обърнах се и към финансовия министър и му казах, че се източва държавният бюджет от болници, детски градини, училища – там се плащат колосални сметки за парно, които са абсолютно неверни, въпреки че на входа има топломер, той отчита само подаваната енергия. ... Но вече месец чакам отговор от господин Дянков. И пак питам - онзи ден казаха – НДК плаща 200 000 лева парно на месец. Представяте ли си какви далавери се въртят. Там нито е смятана някаква енергийна ефективност, влизат някакви тръби, отчитат някакви данни и изчисляват каквито си искат суми ето така - на коляно. Как може фирма, която има 500 милиона задължения, а нейните служители за миналата година са получили 24 милиона лева заплати. Откъде и как – фирма, която няма законни търговски уреди, да извършва тази услуга. Това го има и при другите монополисти. Например “Софийска вода” – държавата продава водата за 5 стотинки, а в момента в София се продава за 1,70 лв. ...

- А какво става в съдебните зали, от там често хората излизат огорчени?
- И там са изградили една стройна система да ограбват хората – това са такси, адвокатски колосални хонорари, и губят делата, защото може би това е нашата си вътрешна директива.

- Има ли надежда за хилядите ощетени абонати да се измъкнат от този хищнически капан?
- „Топлофикация“ води 40 000 дела... Според шефа на Федерацията за защита на потребителите — Павел Кърлев, от парното трябва да се бръкнат с минимум 10-12 милиона лева, за да се доведат докрай започнатите съдебни спорове с „провинили“ се граждани. Според него, ако едно подобно дело върви в рамките на 3 съдебни заседания, това ще бъдат 120 000 заседания месечно. При тази проста сметка Софийският районен съд ще трябва ежедневно да провежда по около 5000 заседания само за абонатите на „Топлофикация“. И още – шансът дружеството да ги спечели е почти нулев, защото има много пропуски и нарушения при формирането на сметките...

Освен това „Топлофикация“ трябва да плаща и наем за помещенията, в които са поставени станциите й, и тока им, който засега се поема от обедняващите граждани. Служителите й така и не могат да докажат с каква енергия са подгрели абонатните.

Послепис: ПРИЗНАНИЕТО!

.... 24.09.2012 ГОДИНА

Из писмо на “Топлофикация – София” до Емил Измирлиев:

Уведомяваме Ви, че към момента дължимите суми по партида с абонатен № 389075 са за периода от м. октомври 2006 год. до м. октомври 2009 год. в размер на 293,46 лв. и 4,50 лв. за дялово разпределение (обслужване на партида).
А след това!

Топлофикация София –ЕАД до водещия г-н Жечко Игнатов, гл. редактор на предаването “Споделено с Камелия” – ТВ 7:

Уважаеми г-н Игнатов,
По повод отправената към “Топлофикация София” ЕАД покана за участие в предаването “Споделено с Камелия”, в което вашият гост г-н Емил Измирлиев ще представи своите претенции към дружеството, ви информираме, че г-н Измирлиев НЕ Е НАШ КЛИЕНТ (курсивът – наш, б. а.) и следователно не би могъл да има някакви претенции.
Пресслужба “Топлофикация София” ЕАД

Данчо Цветанов Стоянов, обикновен български адвокат:

“Истината е, че НС е стигнало в падението си дотам, че е превърнало цената на енергията за сградната инсталация, която де факто е загуба на топлина в сградата, в данък, който живеещите и собствениците на жилища в сградата плащат на “Топлофикация”.
24 Януари 13, 15:29    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1159