banditskatoplofikacia.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(6903)
Глог
Видео

БЛОГ АРХИВ
«« септември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


Лични файлове Фото Галерия

Глог 12:15
« Обратно
ГРАЖДАНИ, ОСЪДИЛИ ТОПЛОФИКАЦИЯ"
ПЕРНИЧАНИН ОСЪДИ "ТОПЛОФИКАЦИЯ"
10 декември 2010


Няма връзка между ползваната топлинна енергия и начислената сметка. Това каза пернишкият икономист Ангел Марков в предаването “Тази сутрин” на bTV.
Той прави техническа експертиза и доказва, че дружеството не продава енергия, а само я доставя и топлинните уреди не отчитат реално ползваната топлина. Районният съд в Перник преценил след експертизата му, че сметките не са законни. Марков от 27 г. води битка с парното.

По закон трябва да има температурен график, който не се спазвал никога и доставят едно и също количество енергия. Затова имаш уреди за потребление. Няма връзка между ползваното отопление и сметката. Т.е. – колкото и да си въртиш вентила на радиаторите, няма значение. Така се отнема правото на гражданите, като си намалят кранчето, да плащат по-малко, обясни Марков.

“Топлофикация” използва незаконно тръбите. Тя е задължена да продава, а не го прави, само доставя, категоричен бе той.

При продажбата абонатите определят количеството, което искат да ползват, а при доставката не може да ми докаже кой какво ползва. Няма връзка между ползвано количество топлина и начислена сметка.

И гражданите, и магистратите да четат, посъветва Марков. Всички получават листче от съда за неплатени суми. Хората трябва да оспорват претенцията на “Топлофикация”. В София хората плащат 2 пъти, а в Перник – 5-6 пъти над реално потребената топлина, каза перничанинът. За съжаление, и демонтрането на радиаторите не решавал проблемите, тъй като "Топлофикация" нарушавала философията на топлоподаването.


АДРЕС НА СТОЯН МАРКОВ
markov@esgroup-bg.com
ЖЕНА ОСЪДИ ГОСПОЖА ПАРНО

Жена успя да спечели дело срещу Топлофикация. С техническа експертиза, направена от бивш финансов одитор, се доказа, че “Топлофикация” не продава енергия, както е задължена по закона за енергетиката. Оказва се, че дружеството само доставя, защото не спазва задължителния температурен график. Така се нарушават пазарните отношения с клиентите, а топлинните уреди не отчитат реално ползваната топлина. Според експертизата топлофикациите подават с пъти по-голямо количество топлина към абонатите от нужното и така надуват сметките. Не се предавайте и търсете правата си в съда.
06 Януари 11, 12:15    Коментари (12)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.11