banditskatoplofikacia.dir.bg

  [BG]   EN   RU  

 
Рейтинг: 3.00
(6903)
Глог
Видео

БЛОГ АРХИВ
«« октомври 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  


Лични файлове Фото Галерия

Глог 15:10
« Обратно
ОТВОРЕНО ПИСМО ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
Oтворено писмо до:
Народното събрание
Министерския съвет
Господари на ефира
Шоуто на Слави
"Отечествен фронт"-Мартин Карбовски

Господин председател.
Господа народни представители.

Обръщам се към Вас,защото мисля ,че законите в тази страна се гласуват в народното събрание.

Пиша това писмо във връзка със проблем от който страдам не само аз ,но и хиляди граждани на държавата ни.Става дума за следното:
Закупих жилище за семейството си в което има изградена топлопреносна мрежа.Семейството от което закупих въпросния апартамент не са ползвали услугите на топлофикация поради това,че не живееха в страната.След закупуването му аз и семейтвото ми също не сме ползвали отопление от топлофикация,а и след ремонта на жилището ни преди две години демонтирах и радиаторите си.В началото на тази година обаче в дома ни пристигнаха полиция и представители на частен съдебен изпълнител от кантората на Петко Илиев. Оказа се,че дължа на топлофикация сумата от 5100 лв. който или ги плащам веднга или ми се изнася имуществото на публична продан.Обърнах се към съда за да потъря правата си,но се оказа ,че такива нямам.На първа инстанция отговориха,че това не е от тяхната компетентност.На втора-не били месечни задължения и затова съм длъжник за целия период от въвеждането на такса мощност и в последствие променена на такса сградна инталация./тогава какви са фактурите пращани всеки месец за дължими суми ако не са месечни здължения/? Или казано с други думи -от съда резултата за гражданите е като глас в пустиня. Заплатих сумата от 1700 лв и по 510 лв изплатих и останалата част,но междувременно се оказа,че сметката ми не само не е погасена ,а е нарастнала с още 3900 лева.Само за описа на имуществото ми е начислена сума в размер на 2160 лв от страна на съдия изпълнителя.Защото според помощниксъдебен изпълнител Караиванова от същата кантора сумата на тяхната комисионна е от стойноста на описа,а не от задължението.Или ако имаш задължение от 100 лева,но са ти описали имот за 200000 според въпросната служителка нейната комисионна е от 200000 хиляди.Такъв бил законат.
Същевременно получих и разпечатка от топлофикация за дължими още 1150 лв.
Питам как може в милата ни държавица да можеш да се рзведеш с жена си или да се откажеш от имота си без всякакви проблеми,но да не можеш да откажеш да плащаш за нещо което не само не ползваш ,но даже и отнема част от жилището ти.Като нормално мислещ човек когато отида да купувам нещо в магазина след като видя цената на дадена стока и видът и ако не ме удовлетворява не го купувам и не плащам за него.Оказва се ,че за топлофикация нито знаеш колко струва стоката ,нито я ползваш,но плащаш защото........някакво юпи е измислило как да взима незаслужени пари. Явно неправилно разсъждавам ,че когато нещо не го желаеш и не го ползваш не си длъжен и да плащаш за него. или живея в държава в която ползваш не ползваш си длъжен да плащаш и при това колкото ти поискат.
В закона за енергетиката е записано:

Чл. 145. (1) Топлинната енергия за отопление на имотите в сграда - етажна собственост, при прилагане на дялово разпределение чрез индивидуални топломери се определя въз основа на показанията на топломерите в отделните имоти.

В жилището ми даже няма отоплотелни уреди.

(2) Топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация, и топлинната енергия за отопление на общите части при прилагане на дялово разпределение чрез индивидуални топломери се определя като разлика между топлинната енергия за отопление на сградата, определена по чл. 142, ал. 1, и топлинната енергия за отопление на имотите, определена по ал. 1.

В блока в който се намира апартамента ми,общите части са спрени като захранващата инсталация на щранговете и отоплителните тела са демонтирани-тоест няма топлинни загуби в общите части.

(3) Топлинната енергия по ал. 2 се разпределя между всички потребители пропорционално на отопляемия обем на отделните имоти.

Чл. 153. (6) Потребителите в сграда - етажна собственост, които прекратят топлоподаването към отоплителните тела в имотите си чрез монтираната на тях регулираща арматура, остават потребители на топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация и от отоплителните тела в общите части на сградата.

Както вече уточних-такива липсват.

Чл. 154.
(2) Топлопреносното предприятие има право след предварително уведомяване да прекъсва снабдяването с топлинна енергия при забавяне плащането на дължимите суми с повече от два месеца след определения срок за плащане чрез изолиране с технически средства на отоплителните тела или на линията за горещо водоснабдяване от общите сградни инсталации по реда на наредбата по чл. 125, ал. 3.

Такова нещо липсва от страна на топлофикация-ако не броим получаването на сметки и лихви към тях.И е нормално-как да спрат нещо което го няма.

Не мога да разбера как е възможко за зградна инсталация /ако под това се разбира общите части на зградата/да получа сметка от 101.59 лв за месец януари 2009 г.

Още един парадокс се получава във сметките ми от топлофикация. Във фактурите които получавам имам начисление на такса за подгряване на топла вода.Когато не ползваш такава следва ли да заплащам топлата вода на съседите си.Излиза,че спонсорството е регламентирано със закон.Не ползвам централна топла вода ,но понеже съседите ми ползват ,аз съм длъжен да им плащам подгряването ,защото се отчита от общия топломер като разходвана енергия.Или това са общите разходи защото по закона не се отчитат от индивидуалните уреди.Това обаче не пречи да се таксуват отделно и като топла вода отчетена по индивидуалните водомери.

Докога господа депутати ще се толерира едно частно предприятие за сметка на хиляди граждани които са осъдени по така действащия закон?
Ако смятате ,че сума от почти 10000 лева е нещо нормално да бъде заплатено за нещо което не ползвам и при това да продъжавам да плащам и за в бъдеще,то моля да бъда извинен за притиснението и загубеното време за прочитането на писмото ми?
Знам обаче ,че хиляди граждани като мен пълнят касите на австрииски,чешки и какви ли не още чужди фирми и се чувстват както и аз чужденци в собствената си страна.


Ако тонът на писмото ми ви се е сторил груб или остър моля да бъда извинен.

Надявам се на отговор .

С уважение:Т.Тодоров
07 Януари 10, 15:10    Коментари (9)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1136